Voorstellingen

We zullen wel zien waar we terechtkomen is het theaterdebuut van Roes. Een muzikale vertelling van het verhaal van de onbevreesde maar goedgelovige ontdekkingsreiziger Alexine Tinne.

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Op die reis stuit ze op existentiële thema’s, controverses en wordt ze meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld er destijds nog volledig anders uitzag en ze zich bijvoorbeeld verwonderde over de eerste soepen in blik, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Kwesties die niet aan tijd gebonden zijn. 

Als Roes iets maakt, weet je zeker dat niet slechts één kant van het verhaal belicht wordt en dat de rauwe randjes worden opgezocht. We zullen wel zien waar we terechtkomen is zowel sprankelend als spraakmakend. Gaandeweg zal jij je net zo gaan herkennen in de – toch niet zo – onbevreesde Alexine als Judith en Sophie hebben gedaan. Je zou de voorstelling bijna als persoonlijk kunnen gaan bestempelen, maar misschien komt alles daar wel op neer. Ze zingen over je eenzaam voelen te midden van honderd kamelen, bidden tot een God waar ze niet in geloven en maken een mooie mix tussen het heden en het verleden, want wat doet Thierry Baudet ineens in die voorstelling?

Credits voorstelling

Tekst, concept & spel: Sophie Laurence & Judith Oosterwijk
Muziek: Freek Struijs
Creatieve coaching: Judith Vissers
Dramaturgie: Jane Heinze
Zang- en muziekcoaching: Ruth Elings
Decor: Thijs Struijs
Beeld: Sevilay Maria

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij een geslaagde crowdfunding op voordekunst!