Over

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en maakt voorstellingen over thema’s die spelen, op grote en kleine schaal. Want hoe jij je beweegt, loopt dat niet synchroon aan hoe de wereld verandert? Door middel van scherpe, ritmische teksten nemen ze je mee in hun wereld, waarbij ze niet bang zijn scherpe randjes op te zoeken. Het mag best schuren. Graag zelfs! Hun visie op mens en maatschappij vertolken ze door middel van hun gedeelde liefde: muziek. Kleinkunst met invloeden van jazz, folk en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Ze staan allebei bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vormen een goed duo, niet per sé door al deze overeenkomsten, maar vooral doordat ze elkaar aanvullen. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 

Judith Oosterwijk is theatermaker, studeert dit jaar af en werkt met jongeren als dramatherapeut. Daarnaast is ze jazzzangeres, dichter en columnist voor Het Lief Dagboek. Ze is geboren met een groot gevoel voor drama en dat lees je terug. Of zie je op de planken, want ook het theater is haar niet onbekend. Judith is de avontuurlijke, ze blijft je verrassen en haar hoofd zit eindeloos vol ideeën. Laat je verblinden door haar lange rode haren, grote glimlach en haar sprankelende teksten en laat je betoveren door haar zangstem.

Schrijver, theater- en programmamaker, zo kun je Sophie Laurence het best omschrijven, als je haar al in een hokje wilt steken. Samen met Mercedes Coco staat ze aan het roer van Het Lief Dagboek. Ze maakt programma’s voor De Mus Amsterdam in het Torpedo Theater en publiceert opinie, verhalen en gedichten. Sophie beheert de social media voor onder andere The Tambles en is naast dat ze samen met Judith artistiek leider is, ook de zakelijk leider van Theaterduo Roes.