Over

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en maakt voorstellingen over thema’s die spelen, op grote en kleine schaal. Want hoe jij je beweegt, loopt dat niet synchroon aan hoe de wereld verandert? Door middel van scherpe, ritmische teksten nemen ze je mee in hun wereld, waarbij ze niet bang zijn scherpe randjes op te zoeken. Het mag best schuren. Graag zelfs! Hun visie op mens en maatschappij vertolken ze door middel van hun gedeelde liefde: muziek. Kleinkunst met invloeden van jazz, folk en zelfs Beatlesgitaartjes. Ze staan allebei bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vormen een goed duo, niet per sé door al deze overeenkomsten, maar vooral doordat ze elkaar aanvullen. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 

Op dit moment tourt Roes met haar debuutvoorstelling We zullen wel zien waar we terechtkomen langs de kleine theaters en hebben ze een boekcontract voor hun culinaire verhalenbundel, waarin ze met andere (theater)makers in gesprek gaan over theater en eten. Het boek wordt eind ’22 verwacht.

Judith Oosterwijk is theatermaker, dramatherapeut, schrijver en geeft drama-, muziek en kunstles aan jongeren. Ze is geboren met een groot gevoel voor drama en dat lees je terug. Of zie je op de planken. Judith is de avontuurlijke, ze blijft je verrassen en haar hoofd zit eindeloos vol ideeën. Laat je verblinden door haar lange rode haren, grote glimlach en haar sprankelende teksten en laat je betoveren door haar jazzy zangstem.

Schrijver, theater- en programmamaker, zo kun je Sophie Laurence het best omschrijven, als je haar al in een hokje wilt steken. Ze publiceert opinie, gedichten en verhalen en helpt andere schrijvers als redacteur en andere makers als dramaturg. Daarnaast is ze boeker en social media manager, voor o.a. The Tambles en Ruth Elings. Sophie is naast dat ze samen met Judith artistiek leider is, ook de zakelijk leider van Roes. Sophie zorgt ervoor dat dromen tastbaar worden, net als de meest ongrijpbare verhalen want zelfs haar gedachten zijn van poëtische aard. Volgens Judith dan.